mother_child_8

interactieve cursus bevallen

Cursus Bevallen, een kenniscursus voor jou en je (geboorte)partner. Als je meer weet over wat je te wachten staat, ga je met meer vertrouwen de geboorte van jullie kind tegemoet. Maximaal vier á vijf stellen – zwangere met (geboorte)partner(s), persoonlijke aandacht staat voorop.

De maandelijkse, eendaagse intensieve cursus, op zondag van 11 tot 17 uur, inclusief lunch.

De privé-cursus in twee of drie lessen.

Of een opfrisles voor stellen die al eerder een kind hebben gekregen

besproken wordt

Aan de hand van platen uit de geboorte-atlas van Dickinson: de groei van de baby; Uitleg over, navelstreng, vliezen; De bevalling.

wat we verder behandelen

Ziekenhuis- en thuisbevalling; Overtijd; Inleiden; De rol van de partner; Pijnbestrijding; Kunstverlossingen; Het eerste uur na de geboorte; Kraamperiode; Borst/flesvoeding; DVD van een bevalling.

wat je leert

Haptonomische oefeningen (haptonomie is de leer van het voelen); Ademoefeningen; Houdingen en manieren om weeën op te vangen; Bekkenbodemspier trainen; Leren persen; Massage; Touch relaxation; Actieve en passieve ontspanning.

Na de bevalling is er nog een bijeenkomst met baby’s waar ervaringen worden uitgewisseld en de kindjes bewonderd kunnen worden. Tijdens de cursus is er informatiemateriaal aanwezig zoals boeken, voedingskussen, geboortebal, draagdoek, voorbeelden van geboortekaartjes.

Meld je aan voor de cursus bevallen

Bekijk hier de actuele data en meld je hier aan.